Μετά από μια περιπετειώδη πορεία στα στενά της Βαρκελώνης, τις μουσικές σκηνές του Σικάγο και τις βροχερές νύχτες του Δουβλίνου, οι RadioSol βρέθηκαν τελικά στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2009 και από τότε εκπέμπουν σήμα σε σταθερή indie/ska συχνότητα. Ο ήχος τους έχει κάτι από όλα αυτά και φέρνει μια φρέσκια νότα στους ρυθμούς της πόλης. «… Τα ονόματά μας ακούω στον αέρα/λες να 'ναι η νύχτα αυτή η τελευταία… » όπως λέει και ο στίχος τους στο «Μαύρο Ρόδο» και σίγουρα κάθε εμφάνιση των RadioSol έχει αυτόν ακριβώς τον παλμό…  σαν να είναι η τελευταία!

RadioSol σημαίνει indie/ska live party! Στήνει γεννήτρια, καρφώνει τα βύσματα στους ενισχυτές και ξεκινάει ένα πολύωρο ζωντανό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως στους δρόμους του Μεταξουργείου, στον Λυκαβηττό ή σε κάποια παραλία μαζί με πολλούς φίλους.  Είναι μια αίσθηση που δεν έχει διαβατήριο, δεν έχει όρια, αλλά έχει  μουσική,  πολλή μουσική...και βγαίνει αυθόρμητα μέσα στα τραγούδια τους! Είναι μια πράξη, με την φιλοσοφική έννοια...είναι η ανάγκη, η επικοινωνία, η ελευθερία του «τώρα, όπου και όπως». Δεν πιστεύουν  ότι η μουσική λύνει προβλήματα σίγουρα όμως...προκαλεί!

Οι RadioSol ζουν για να δημιουργούν και δεν δημιουργούν για να ζουν, απελευθερωμένοι από ένα σωρό ενδιάμεσους, με τη βοήθεια του Διαδικτύου και με μια τεράστια λαχτάρα για αποδόμηση. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τον ομώνυμο τίτλο «RadioSol»κυκλοφόρησε ελεύθερα από την Antelma Music.  Είναι μια δική τους ανεξάρτητη παραγωγή σε στίχους - μουσική, του Δημήτρη Τζιμέα και παραγωγή – ενορχήστρωση, των RadioSol στο στούντιο ανέργων.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στην αναλογική κονσόλα του studio133 στην Ηλιούπολη (Σοφ.Βενιζέλου 133, Ηλιούπολη) και στο σπίτι του Κώστα. Μέσα στο εξάμηνο ­Φλεβάρης-Οκτώβρης 2011 μάθαμε πως να τα κάνουμε όλα λάθος και τελικά... τα καταφέραμε! Στα εννιά τραγούδια του δίσκου προσπαθήσαμε να βγάλουμε την ίδια διάθεση και τον αυθορμητισμό των ζωντανών εμφανίσεων, αφήνοντας πίσω τους καλογυαλισμένους ήχους και τις κουρδισμένες αρμονίες. Δουλειά που αντικατοπτρίζεται και στην προσπάθεια δημιουργίας της Kollectiva RadioSol, μια ομάδα ανθρώπων από ποικίλους καλλιτεχνικούς χώρους που αλληλοστηρίζουν τις δημιουργίες τους σε συναυλιακούς και εκθεσιακούς χώρους, πολυχώρους έκφρασης, στους δρόμους και τις πλατείες του κέντρου της Αθήνας.

Αλέξανδρος Βαφειάδης: φωνή

Κώστας Γιαννίρης: μπάσο, φωνητικά

Ντομένικο Μπονάσι: κιθάρα, φωνητικά

Δημήτρης Τζιμέας: κιθάρα

 Ποτέ δεν θα καταφέρναμε να τα κάνουμε όλα λάθος χωρίς την συμβολή και την συμβουλή των: Άγγελο Βαφειάδη και τον Tommy απ' το Studio133, τον Μάρκο Γώγουλο και την unweb.me, τον Κώστα Μιχαλό, τον Χάρη και Γιάννη Μιχαηλίδη, το Γιώργο Σπανό, την Λιάνα Παπαλέξη και το Στάθη Δρογώση με την Antelma Music.

Γιώργος Λιβαδάς: τύμπανα 

Ηχογραφήσεις - studio133 (Σοφ.Βενιζέλου 133, Ηλιούπολη)

Μίξη - RadioSol, εκτός από το “Μαύρο Ρόδο” που τη μίξη έκανε ο Μιχάλης Σκαράκης

Mastering - RadioSol

Artwork-φωτογραφία - RadioSol

Διάθεση - antelma music, www.antelmamusic.com

Στίχοι/Μουσική - Δημήτρης Τζιμέας

Ενορχήστρωση /Παραγωγή - RadioSol

Για όλη αυτή την προσπάθεια συνηγόρησαν οι κάτωθι συνήθεις ύποπτοι:

O Θάνος Μιχαηλίδης που κοπάνησε τα καλλίτερα του τύμπανα για τα 7 από τα 9 τραγούδια, στο “γραμμά απ'τη Victoria Jane” τύμπανα έγραψε ο Γιώργος Λιβαδάς και στο “στιγμή μαγική” ο Γιώργος Σπανός.Ο Μιχάλης Σκαράκης για την μίξη στο “Μαύρο Ρόδο” και την υπερπολύτιμη βοήθεια του στη “Στιγμή Μαγική”. Τα “τραγούδια απ'το τροχόσπιτο” και “στο δρόμο για το ha long bay” είναι δύο ερασιτεχνικά ηχογραφήματα, το πρώτο στην παραλία praia do tofo, στη Μοζαμβίκη και το δεύτερο σε μια πιάτσα ταξί, στη Σαϊγκόν. Δε γνωρίζουμε ούτε τίτλους, ούτε δημιουργούς... αν κάποιος ξέρει κάτι σχετικό να μας ενημερώσει, θα ήταν χαρά μας να συμπεριλάβουμε τα στοιχεία αυτών των τραγουδιών.